REKLAMA

Przyjazny komisariat czyli nowoczesny design Komendy

ps | 12 cze 2015 11:07 0

Głównym celem modernizacji była adaptacja strefy wejścia pod kątem niepełnosprawnych użytkowników oraz nadanie policyjnemu wnętrzu nowej jakości poprzez nowoczesne wykończenie. Aby wszystkim użytkownikom zapewnić równe szanse wejścia do budynku, zostały poczynione radykalne zmiany.

    • Komisariat

      OBIEKT: Komenda Wojewódzka Policji w Poznaniu - przebudowa głównego wejścia i hallu
      INWESTOR: Komenda Wojewódzka w Poznaniu
      DESIGN: Pracownia Architektoniczna POZNAŃ-PROJEKT Pracownia Architektoniczna mode:lina architekci
      ZESPÓŁ PROJEKTOWY: Paweł Garus, Jerzy Woźniak
      LOKALIZACJA: Poznań
      POWIERZCHNIA: 200 m
      REALIZACJA: 2012 rok
  • Paweł Garus, Jerzy Woźniak - Pracownia Architektoniczna mode:lina architekci

     

    Prosto i klarownie! - tak postanowiliśmy zaprojektować wnętrze.Połączenie kolorów białego i szarego posłużyło jako tło dla charakterystycznego dla Policji niebieskich barw. Ścieżki komunikacyjne odznaczają się kolorem białym zarówno na posadzce jak i na barrisolowym suficie podświetlanym diodami LED. Niebieskie akcenty na ladzie recepcyjnej oraz na meblach nie pozostawiają wątpliwości, żejesteśmy w siedzibie Policji. I choć praca w Policji często wymaga bycia twardym, postanowiliśmy załagodzić charakter wnętrza zaokrąglając kąty i narożniki.

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!