- Głównym założeniem nowej aranżacji było stworzenie przestrzeni pobudzającej apetyt i stworzenie naprawdę przytulnego wnętrza – mówi Małgorzata Wojdal, projektantka. Miętowa zieleń oraz zioła w donicach podkreślają polskość oraz składniki wykorzystywane w kuchni Rajskiego Jadła.
Pierwszą, najbardziej widoczną zmianą jest wprowadzenie do bistro przewodnich kolorów, czyli jasnej szarości oraz miętowej zieleni. Polskie jedzenie oraz zioła, te z naszego regionu, były inspiracją do pojawienia się zieleni nie tylko na ścianach, ale także w formie obrazów przedstawiających najpopularniejsze przyprawy: miętę, rozmaryn i inne kojarzące się z polską kuchnią składniki, takie jak czosnek czy cebula. Dzięki tym założeniom wnętrze stało się bardziej przyjazne dla gości Rajskiego Jadła i zachęca do prawdziwej celebracji posiłku.
Ale to nie koniec zmian. Pojawiły się tekstylia, poduszki oraz rośliny, które nadają lekki, wiosenny charakter całemu wnętrzu. Dekoracje w oknach nawiązują do tradycyjnych, regionalnych rozwiązań i odwołują się do bogatej historii polskiego folkloru. Bardzo ważnym elementem jest deska z logo Rajskie Jadło, która jest znakiem rozpoznawczym i zdobi ścianę na parterze.
Za projekt oraz aranżację wnętrza odpowiedzialna była Małgorzata Wojdal z pracowni Lila Home. Zdecydowanym wyzwaniem dla całej ekipy było przeprowadzenie tych zmian, ponieważ były one wykonywane jedynie nocami. Wiązało się to również z bardzo dobrą organizacją całej pracy, ponieważ w czasie remontu restauracja funkcjonowała normalnie.
Rajskie Jadło znajduje się w Alei Rzemiosła łódzkiej Manufaktury.
4 Design Days 2020: ikony designu, najwięksi architekci, projektanci, producenci, deweloperzy o inspiracjach i trendach w architekturze i designie. Już 6-9 lutego 2020 r. w Spodku i Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.
Zarejestruj się!