REKLAMA

Whiskey In The Jar - nowa restauracja w Manufakturze

Redakcja Archiconnect.pl | 23 sie 2017 15:45 0

Whiskey In The Jar® od dawna cenią już mieszkańcy i turyści odwiedzający Poznań i Wrocław. Teraz czas na Łódź! W wolnostojącym budynku od strony ul. Zachodniej można poczuć motocyklowo-rock’n’rollowy klimat i spróbować dań inspirowanych kuchnią amerykańską.

- Manufaktura ma dwie cechy które nas urzekły - pełni rolę rynku w Łodzi oraz posiada wyjątkowy, industrialny klimat. Tworząc wnętrze lokalu chcieliśmy nawiązać z jednej strony do przemysłowego charakteru Łodzi, a z drugiej wykreować przestrzeń w której nasi Goście poczują prawdziwy smak wolności. Smak naszych wyśmienitych steków, autorskich JARów 

i niepowtarzalnej atmosfery budowanej przez nasz zespół - tłumaczy Grzegorz, menedżer lokalu.

Na uwagę zasługuje samo wnętrze – przeważa tu stal i intrygujące detale: m.in. rzeźby autorstwa Tomasza Górnickiego oraz instalacje Kolektywu Monstfur – absolutnej czołówki street artu w Polsce. – Dostaliśmy praktycznie „goły” lokal i całkowitą dowolność twórczą. To rzadkość wśród inwestorów, dlatego jesteśmy bardzo zadowoleni z efektów. Pracowaliśmy głównie metodą szablonów i wykorzystywaliśmy elementy stali i metalu z odzysku – mówią artyści z Kolektywu Monstfur.

Już teraz hitem wśród Gości jest podwieszony do sufitu najprawdziwszy motocykl – customowy model Harley-Davidson® z 2005roku. Co ciekawe, dotychczasowym właścicielem tego motocykla był obecny szef baru, Michał. Jak widać zatem pasja łączy się tu z pracą i nie ma w tym przypadku, autentyczność tego konceptu przebija się tu na każdym poziomie.

Na antresoli powstała scena, dzięki czemu goście lokalu mogą pięć razy w tygodniu słuchać muzyki na żywo.

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!