Piękna willa we Wrocławiu: zobacz, jak ją urządzono

Stary, przedwojenny dom przeszedł kompletną metamorfozę. Oryginalną bryłę budynku poddano gruntownemu remontowi i rozbudowano o dodatkową powierzchnię.

O minionym wystroju domu przypominają jedynie zachowane przedwojenne schody oraz pomalowana na biało cegła, ułożona na ścianie w miejscu zarysu starego budynku. Do starej architektury nawiązuje również obecność piwnicy, coraz rzadziej spotykanej w nowo budowanych domach.

Czytelny podział funkcji wnętrza

Budynek ma w sumie aż 4 kondygnacje, co pozwoliło na zorganizowanie jasnego podziału pomiędzy poszczególne strefy domu. W podziemiu zlokalizowano strefę rozrywki, w obrębie której znalazły się bar, sala klubowa i sala telewizyjna. Parter przeznaczono na część dzienną. Tworzą ją dwa gabinety, wc oraz przestronna strefa otwarta z kuchnią, jadalnią, salonem i kącikiem wypoczynkowym.

Piętro w całości przeznaczono na intymną strefę nocną - znajdują się w niej sypialnia master z łazienką, pokój dla dziecka oraz oddzielna łazienka dla malucha. Najwyższą kondygnację domu stanowi poddasze, zaplanowane jako przestrzeń dla gości. Do ich dyspozycji oddano dwa pokoje gościnne oraz łazienkę.

ZOBACZ CAŁY ARTYKUŁ I GALERIĘ ZDJĘĆ


WNĘTRZA PROJEKTANTÓW

ZAPYTAJ ARCHITEKTA

W tym tygodniu na pytania użytkowników odpowiada:

AUTORSKIE STUDIO PROJEKTU QUBATURA

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce