REKLAMA

Pomysłowe mieszkanie w beżach i brązach

Redakcja Dobrzemieszkaj.pl | 09 lis 2016 10:21 0
Chcąc nadać wnętrzu jak najwięcej przestrzenności, zrezygnowano z większości ścianek działowych. Odrębność poszczególnych funkcji mieszkania zaznaczono za pomocą różnorodnej posadzki na podłogach oraz ich różnej wysokości. Projekt: Circle Huang&Gina Chiu. Fot. Hey! Cheese.

Projektując dla młodej pary, zamieszkującej to mieszkanie, architekci zmierzyli się z nie lada wyzwaniem. Było ono bowiem długie i wąskie, co zawsze stanowi pewną trudność w urządzaniu i organizowaniu przestrzeń. Circle Huang i Gina Chiu poradzili sobie jednak znakomicie.

Stawiając sobie za cel stworzenie przestrzeni schludnej i uporządkowanej, postanowili powiększyć wizualnie przestrzeń i dodać jej objętości za pomocą otwartego planu i pomysłowych trików optycznych. 

Idealnym rozwiązaniem okazało się otwarcie salonu na dwie kondygnacje, dzięki czemu przestrzeń pokoju dziennego zyskała więcej naturalnego światła. Kolejnym zabiegiem powiększającym przestrzeń była rezygnacja z większości konstrukcyjnych podziałów. Zamiast typowych ścianek działowych, poszczególne funkcje wyznaczają podłogi, wykończone różnymi materiałami i usytuowane na różnych wysokościach.

ZOBACZ CAŁY ARTYKUŁ I GALERIE ZDJĘĆ TU

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!