REKLAMA

Między pracą a wypoczynkiem. Siedziba MTV Networks

Wnętrza Publiczne 2/2012 | 09 kwi 2014 07:27 0

Kiedyś ponury kompleks biurowy usytuowany nad Szprewą, dziś nowoczesna siedziba firmy MTV Networks. Berlińska agencja kreatywna dan pearlman stworzyła wnętrze otwarte, przestronne, zapewniające równowagę pomiędzy strefami pracy i wypoczynku. Nic dziwnego, że w takiej scenerii efektywność działań jeszcze bardziej wzrasta.

    • Siedziba MTV Networks

      Lokalizacja: Stralauer Allee 6, Berlin
      Autorzy projektu: dan pearlman – Marcus Fischer, Moritz von Voss, Jenni Schmidt, Markus Rippl, Prime Lee.
      Inwestor: MTV Networks Germany
      Czas realizacji: 2010 r.
      Oddanie do użytku: styczeń 2011 r.
      Powierzchnia: 715 m2
  • Tożsamość firmy

    Marcus Fisher.jpg
    Marcus Fisher.jpg

     

    Marcus Fischer, dyrektor kreatywny w agencji dan pearlman
    Zaprojektowaliśmy wnętrze współgrające z tożsamością i logo MTV Networks, z charakterystyczną czcionką i kolorami – ciemnym brązem, białym i żółtym. Zostały one twórczo przetłumaczone przy projektowaniu recepcji, holu i kawiarni, a także w atrium i aneksach kuchennych. Najbardziej dramatyczną zmianą w całym projekcie było otwarcie centralnego atrium budynku. Podjęliśmy strategiczną decyzję zastąpienia siedmiu zamkniętych sal konferencyjnych dwiema nietradycyjnymi powierzchniami. Większa swoboda przemieszczania się i różnorodność unikalnych i jednocześnie prywatnych stref przyczyniły się do lepszej równowagi między pracą i odpoczynkiem. Pracownicy posiadają wiele możliwości spędzenia czasu wolnego podczas pracy. Mogą zrelaksować się, jedząc lunch w Network Kitchen, w Blue Lounge lub pod stylizowanym baldachimem z liści w Brand Garden. Fanów tenisa stołowego lub piłkarzyków można znaleźć w Sport Lounge.

 

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!