REKLAMA

Odzyskać przestrzeń. Biuro LYCS Architecture

Wnętrza Publiczne 1/2012 | 16 kwi 2014 01:46 0

Mówią, że szewc bez butów chodzi. Może dawniej. Dziś, kiedy tak wielki nacisk kładzie się na skuteczne promowanie swojej działalności i dbanie o jak najlepszy wizerunek, liczy się przede wszystkim umiejętność wiarygodnego potwierdzenia własnych umiejętności. Dobrze ostrzyżony fryzjer budzi nasze zaufanie... Tym bardziej budzi je architekt pracujący w interesującym, nietuzinkowym wnętrzu. Zaglądając do biura LYCS Architecture, mieszczącego się w chińskim mieście Hangzhou, od razu widzimy, że to właściwi ludzie na właściwym miejscu.

    • Biuro LYCS Architecture

      Lokalizacja: Hangzhou, Chiny
      Autorzy projektu: LYCS Architecture (partnerzy: Hao Ruan, Xu Li, autor projektu: Peng Wang)
      Inwestor: LYCS Architecture
      Oddanie obiektu do użytku: 2011 r.
      Powierzchnia: 350 m2

  • Twórcze działanie

    Hao Ruan.jpg
    Hao Ruan.jpg

     

    Hao Ruan, dyrektor LYCS Architecture

    Kiedy podjęliśmy próbę przekształcenia starego, zrujnowanego magazynu na biuro, zależało nam przede wszystkim na tym, by część detali charakterystycznych dla starego wnętrza przeszczepić w nową przestrzeń. Zarówno elementy jednorodne dla obu wnętrz, jak i te różnicujące je podkreśliliśmy za pomocą wykorzystanych materiałów. Chcieliśmy stworzyć miejsce, które będzie hołdowało dobrym architektonicznym tradycjom, prezentując jednocześnie oryginalne rozwiązania. Filozofia naszych twórczych działań opiera się przede wszystkim na przedkładaniu wieloznaczności ponad jednoznaczność.

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!