REKLAMA

Rama czasu. Pracownia Fryzjerska we Wrocławiu

Wnętrza Publiczne 2/2010 | 13 cze 2014 15:40 0

Do salonu fryzjerskiego mieszczącego się w nowym, choć zaprojektowanym w zabytkowej części Wrocławia, budynku nie przychodzi się z "ulicy”. Oferowane usługi cieszą się dobrą opinią wśród stałych klientów. Nowi trafiają tu z polecenia. Stąd też dość nietypowy charakter wnętrza, które bardziej przypomina intymny buduar niż typowy zakład fryzjerski.

  • Pracownia Fryzjerska

    lokalizacja: Wrocław (Polska)
    inwestor: Jerzy Buczkowski
    projekt wnętrz: Jarosław Biniek, Cezary Zubrzycki (March)
    powierzchnia użytkowa: 56,7 m2
    oddanie do użytku: 2008 r.
     
  • W poszukiwaniu inspiracji

    Cezary Zubrzycki, Jarosław Biniek
     
    Wymagania wobec projektu były sprecyzowane i wynikały z dotychczasowego doświadczenia zawodowego inwestora. Wiedzieliśmy, jakie elementy chcemy zastosować. Brakowało nam jednak spójnej wizji stapiającej je we wspólną całość. Taki pomysł przyniosło pamiątkowe zdjęcie. To właśnie ono i historia związana z rodzinną tradycją zawodową stała się motywem przewodnim salonu fryzjerskiego.

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!