REKLAMA

Foodpairing w designerskim barze CODA

Redakcja Propertydesign.pl | 15 lut 2017 18:01 0
CODA Berlin fot. mat. prasowe Villeroy & Boch

Deser z korzenia pietruszki, bakłażana czy czosnku? To jest możliwe w barze CODA, gdzie rządzi foodpairing. Tu można zasmakować zaskakujących połączeń smakowych. Miejsce powstało kilka miesięcy temu w Berlinie, w dzielnicy Neukölln – jednym z najbardziej eksperymentalnych rejonów miasta.

Znawcy foodpairingu już wiedzą, że kawa z czosnkiem czy truskawki z musztardą, to – choć zaskakujące – wyjątkowo trafione połączenia smakowe. Takie też proponuje bar CODA , który powstał kilka miesięcy temu w Berlinie, w dzielnicy Neukölln.

Z inspiracji ideą foodpairingu Oliver Bischoff oraz René Frank stworzyli miejsce, gdzie pozornie niepasujące do siebie produkty zamieniają się w deserowe dzieła sztuki. René Frank, odpowiedzialny za kulinarną stronę baru, pracował w międzynarodowych restauracjach, od San Sebastian do Tokio i uzyskał tytuł cukiernika roku w przewodniku Gault Millau. Ostatnie sześć lat spędził w niemieckim Osnabrück w restauracji La Vie, którą wyróżniono trzema gwiazdkami Michelin.

ZOBACZ CAŁY ARTYKUŁ ORAZ ZDJĘCIA

0 Nie ma jeszcze komentarzy. Kliknij i dodaj pierwszy!