Eksperci od kulinarnej spedycji dbają o to, aby krakowianie mogli spróbować sezonowanej na sucho wołowiny, najświeższych ryb i owoców morza oraz dań inspirowanych kuchnią całego świata, a wszystko w towarzystwie specjalnie wyselekcjonowanego wina. Cargo jest jednak wyjątkowe z jeszcze jednego powodu. Zaprojektowaniem jego wnętrz zajął się Jacek Grycaj, architekt i właściciel firmy Grycaj Design, która specjalizuje się w opracowywaniu wnętrz restauracji z uwzględnieniem wszystkich możliwości i ograniczeń budynku.
Restauracja mieści się w najbardziej reprezentatywnej przestrzeni zespołu XIXwiecznych budynków dawnej fabryki tytoniu. Pomysł pojawił się w trakcie pierwszego spotkania z inwestorami, a projekt powstał pod koniec 2016 roku.
4 Design Days 2020: ikony designu, najwięksi architekci, projektanci, producenci, deweloperzy o inspiracjach i trendach w architekturze i designie. Już 6-9 lutego 2020 r. w Spodku i Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.
Zarejestruj się!