Krzysztof Zalewski

Zalewski Architecture Group

GE Customer Experience Center

  • Wnętrze: WNĘTRZE PUBLICZNE
  • Styl NOWOCZESNY
  • Typ REALIZACJE
  • Kolorystyka

GE Customer Experience Center - przestrzeń wystawienniczo-konferencyjna na terenie GE Brilliant Factory w Bielsku-Białej - dla prezentacji produktów i dorobku firmy GE w branży energetycznej. Projekt został wykonany według autorskiego konceptu, który zwyciężył w zamkniętym konkursie architektonicznym. Główną funkcją przestrzeni jest prezentacja produktów GE. Poszczególne ich grupy są prezentowane w obrębie "wysp" - aneksów showroomu. Przestrzeń prowadzi gości poprzez część wystawienniczą do strefy rekreacyjnej, a następnie do pomieszczeń konferencyjnych. Koncepcja estetyczna wnętrza bazuje na wrażeniu eterycznej i "płynnej" przestrzeni stanowiącej tło dla produktów oraz wydarzeń odbywających się w showroomie. Bazuje ona na efekcie zanurzenia użytkownika w "odrealnionej" przestrzeni, dzięki czemu ma on wrażenie "unoszenia", przebywania w chmurze. Efekt lekkości i płynności wnętrza uzyskano poprzez konsekwentne użycie koloru białego, materiałów półprzezroczystych, obłych kształtów i zmiennego oświetlenia. Wrażenie podkreślone jest przez specjalnie zaprojektowane meble i kształt przestrzeni.


9 zdjęć w galerii

Komentarze (0)

Skomentuj