REKLAMA

Beata Wołkowska

VIVINO Studio

Apartament z mocnym drewnianym akcentem

  • Wnętrze: KUCHNIA
  • Styl NOWOCZESNY
  • Typ WIZUALIZACJE
  • Kolorystyka

Górski klimat nadaje apartamentowi duża ilość drewnianych elementów. Ze względu na niewielką powierzchnię - mieszkanie liczy tylko 32 m kw. - projektantka zrezygnowała z zastosowania klasycznych drewnianych bali na rzecz drobnych deseczek o zróżnicowanej grubości. W ten sposób na przeciwległych ścianach stworzono dwie przestrzenne zabudowy - okładziny ściany wchodzące aż na sufit. Są one symetryczne względem siebie – z jednej strony zabudowa otacza łóżko, z drugiej część jadalnianą. Wnętrza utrzymane są w nieco ciemniejszej kolorystyce niż tradycyjne górskie chaty. Kuchnia w kolorze drewna i grafitu, dyskretnie wkomponowuje się w przestrzeń. W części jadalnianej, nad stołem znalazło się miejsce dla ażurowej dekoracji, przywodzącej na myśl kwiatowe wycinanki i koronki. Nowoczesne oświetlenie podkreśla najważniejsze elementy wnętrza. Obok ciepłej, brązowej barwy drewna we wnętrzu dominują szarości. Całość ożywiają dodatki utrzymane w kolorach głębokiej, butelkowej zieleni: obicia foteli i krzeseł oraz miękkie poduszki. Naprzeciw okna, na ścianie przy łóżku, projektantka umieściła przepiękną tapetę z ciekawym wzorem. Ten fragment ściany otoczono drewnianą ramą, tworząc swego rodzaju obraz. Mocne, zielone akcenty kolorystyczne w postaci wzorzystej tapety ubarwiają też łazienkę, utrzymaną w stonowanych szarościach.


10 zdjęć w galerii

  • W strefie nocnej uwagę zwraca przepiękna tapeta. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Aneks kuchenny dyskretnie wkomponowano w przestrzeń. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Niewielkie mieszkanie tworzy otwarta przestrzeń z wydzieloną nieco strefą sypialni. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • W mieszkaniu znalazło się miejsce na aneks kuchenny, spory stół, a także wygodne miejsce na telewizor, z kolorowymi fotelami. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Z okna przy łóżku roztacza się piękny widok na góry. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Jadalnia i aneks kuchenny. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Nietypowa zabudowa ściany wprowadza górski klimat do wnętrza. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Niewielka, wąska łazienka utrzymana jest w stosowanych szarościach. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Tapeta z motywem roślinnym ożywia wnętrze. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio
  • Łazienka. Projekt: Beata Wołkowska, VIVINO Studio

Komentarze (0)

Skomentuj