REKLAMA
Zdjęcie 21 z 26

Aleksandra Mierzwa, Wiktor Kurc

Maka Studio

Przestrzeń wejściowa, reprezentacyjna podkreślona została “drewnianym molo” prowadzącym do centralnie umieszczonej recepcji - głównego centrum dowodzenia. Taki układ wymusiła na nas istniejąca konstrukcja żelbetowa budynku. Boczne strefy, to poczekalnia, której podłoga została wykonana z kruszywa zatopionego w żywicy. Wybierając lewą stronę, usiądziemy w sąsiedztwie dzielonej ściany, delikatnie podświetlonej dolnymi reflektorami, uwydatniającymi jej bogatą fakturę. Druga strona poczekalni to mniej formalna część. Tutaj zaproponowaliśmy zabudowę pod wymiar, w której ukryliśmy niezbędne elementy wygodnej poczekalni, czyli szafę na odzież wierzchnią oraz automat z wodą. Dodatkowo szafa zawiera w sobie schowki na przybory do zabawy dla najmłodszych pacjentów, oraz okrągłe siedzisko wyłożone drewnem i poduszkami. Zwiększając różnorodność miejsc do siedzenia, zaproponowaliśmy również pufy w kształcie kamieni. Całość nawiązuje do nadmorskiego klimatu w oszczędnym skandynawskim stylu.


REKLAMA